Kinderwens

Veel problemen in de zwangerschap en in het latere leven van een kind vinden hun oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Door een gezonde leefstijl kun je de omstandigheden waaronder je zwanger wordt en de zwangerschapsuitkomst voor jezelf en je kind positief beïnvloeden. Daarom kun je terecht op ons kinderwensspreekuur.

Een afspraak op het kinderwensspreekuur duurt ongeveer een uur. Tijdens dit consult zullen wij je uitgebreid vragen naar je medische voorgeschiedenis, voeding- en leefgewoonten. Ook voor je partner zal een aantal van deze vragen gelden. Omgekeerd heb je zelf natuurlijk ook de gelegenheid om je vragen te stellen. Er zal geen uitvoerig lichamelijk onderzoek plaatsvinden maar wel zal o.a. je bloeddruk worden gemeten. Uit het consult kan blijken dat aanvullend bloedonderzoek nodig is of dat het noodzakelijk is dat je een gesprek hebt met de huisarts, gynaecoloog of klinisch geneticus (voor erfelijkheidsonderzoek). Met behulp van de vragen en het (aanvullend) onderzoek wordt duidelijk hoe jij en je partner zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op een toekomstige zwangerschap.

Tijdens het kinderwensconsult krijg je veel algemene informatie en praktische tips over gezond leven en de organisatie rondom zwangerschap en ouderschap. Daarnaast krijg je gerichte informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Bedenk dat het heel normaal is wanneer het even duurt voordat je zwanger bent. Gelukkig zijn 80% van alle vrouwen die zwanger willen worden, binnen één jaar zwanger.

Voor een afspraak of meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: 06-28069584 of via het aanmeldformulier.

Goede informatie kun je ook vinden op volgende websites:
www.zwangerwijzer.nl
www.strakszwangerworden.nl
www.deverloskundige.nl
www.12maandenzwanger.nl

N.B.: Aan het kinderwensspreekuur zijn kosten verbonden. Er zijn zorgverzekeraars die dit (deels) vergoeden, je kunt dit navragen bij je eigen zorgverzekeraar.

Interesse?

Kom eens kijken!