24 uur per dag bereikbaar via tel: 06 28 06 95 84

Belinstructie bevalling

Aarzel nooit om ons te bellen als je ons nodig heeft, vragen hebt of ergens onzeker over bent. Dit geldt 24 uur per dag. Je belt nooit voor niets. Liever een keer te veel bellen, dan een keer te weinig!

Telefoonnummer voor de bevalling:            06-28069584
Luister goed naar het bandje!

Algemeen

Onderstaand advies is een algemeen advies. Het kan zijn dat we je tijdens het spreekuur specifiekere instructies voor jouw persoonlijke situatie hebben gegeven. Dit advies geldt vanaf 37 weken. Wanneer onderstaande zaken vóór 37 weken gebeuren, dan moet je ons direct bellen.

Bij onderstaande punten bel je sowieso:

Bloedverlies
Een beetje slijmerig bloedverlies is normaal. Heb je echter helderrood bloedverlies, meer dan een menstruatie, laat het dan direct weten.
Bloedverlies vóór 37 weken? Dan bel ons altijd direct.
Weeënactiviteit

Bij je eerste kindje moet je bellen als de weeën een uur lang om de 3-4 minuten komen en ongeveer 1 minuut aanhouden. Bij een tweede of volgende kindje moet je bellen als de weeën een uur lang om de 5 minuten komen of eerder als je het idee hebt dat de bevalling erg snel verloopt.
Een ‘voortelefoontje’ dat de bevalling misschien begonnen is, zodat wij voorbereid zijn, is niet nodig. Wij zijn gewoon 24 uur per dag beschikbaar voor bevallingen.
Weeën vóór 37 weken? Dan bel ons altijd direct.

Vruchtwaterverlies

De vliezen kunnen breken zonder dat je weeën hebt. Bij gebroken vliezen is het belangrijk dat je naar de kleur van het vruchtwater kijkt. Dit hoort doorzichtig/wittig/rozig van kleur te zijn. Soms is het vruchtwater echter groen/bruin van kleur; dan heeft de baby in het vruchtwater gepoept.

Vruchtwaterverlies vóór 37 weken:
Bel altijd direct (ongeacht de kleur van het vruchtwater)

Helder vruchtwater:
Overdag: laat het ons weten
’s Nachts: probeer nog wat te gaan slapen en bel ons in de ochtend.

Groen/bruin vruchtwater:
Bel altijd direct (dag en nacht).

 

Niet ingedaald hoofdje

Indien het hoofdje van je kindje nog niet is ingedaald, dan is het belangrijk om na het breken van de vliezen te gaan liggen en ons te bellen. Indien dit bij jou het geval is, dan hebben wij dat tijdens het spreekuur aan je verteld.

Interesse?

Kom eens kijken!