24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  • Miskraam

Verloop van een miskraam

Het verloop van een miskraam kan per persoon sterk verschillen, maar verloopt in grote lijnen als volgt:

Er is aanvankelijk weinig bloedverlies, dat enige dagen kan duren. Zet de miskraam door, dan ga je meer helderrood bloed verliezen (zorg dat je maandverband bij je draagt). Het bloedverlies varieert van een menstruatie tot een erg heftige menstruatie. Ook kun je stolsels verliezen. Stolsels zijn klonten bloed die zo groot als een vuist kunnen zijn. In de meeste gevallen zul je het vruchtzakje niet als zodanig herkennen, maar dit is afhankelijk van de termijn waarop de miskraam optreedt.

Als het bloedverlies toeneemt, gaat dat vaak gepaard met buikpijn. De buikpijn lijkt op heftige menstruatiepijn. De pijn komt in golven: het houdt enkele minuten aan en gaat dan weer weg. Meestal zakt de pijn af als er weer bloed uit de baarmoeder is gekomen. Het kan zijn dat je een aantal minuten tot uren buikpijn hebt, dat deze weer weg gaat en later weer terug komt.
De samentrekkingen van de baarmoeder zorgen voor buikpijn. Hierdoor wordt alles wat erin zit naar buiten gebracht. Op deze manier maakt je lichaam de baarmoeder schoon.

Voor de buikpijn mag je paracetamol 1000 mg gebruiken (max 6 x 500 mg per dag = 3 x 2 tabletten). Aspirine raden we af omdat dit bloedverdunnend werkt. Een warme kruik of een warme douche kan ook verlichtend werken. Gebruik tijdens de miskraam geen tampons.

Als de baarmoeder leeg is, wordt het bloedverlies minder en gaat de buikpijn over in een zeurderige pijn. De dag na de miskraam verlies je evenveel bloed als tijdens een menstruatie. De buikpijn is zo goed als over. Je kunt nog 5 tot 10 dagen wat helderrood bloed verliezen wat daarna overgaat in donkerbruin bloed.

Bereikbaarheidsinfo

24 uur per dag bereikbaar via
tel 06-28069584

Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
Meerwater 27
5658 LP Eindhoven

Midwifery practice Eindhoven
SGE International
Dominee Theodor Fliednerstraat 133
5631 MD Eindhoven

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreekuren

Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

H4i Network O logo ClosingTheGap rgb