24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  • Zwangerschap

1e controleWanneer je een eerste afspraak hebt gemaakt, ontvang je van ons een welkomsmail. Hierbij sturen we je onder andere een aantal folders waarvan het goed is om ze voor de eerste afspraak door te lezen. Wil je voor de eerste controle een geldig legitimatiebewijs en je verzekeringsgegevens meenemen? Indien je gegevens hebt over eventuele voorgaande zwangerschappen die niet door ons zijn begeleid, is het handig om deze ook mee te nemen.

Mocht je voor de eerste controle al vragen hebben, dan kun je ons natuurlijk altijd bellen.

Tijdens je eerste afspraak bij ons, zullen we een echo maken. Dit onderzoek heeft als doel om te kijken of het hartje klopt, of het gaat om een eenling- of een meerlingzwangerschap en of de zwangerschap in de baarmoeder zit.  
Een vroege echo (vóór 10 weken zwangerschapsduur) wordt standaard vaginaal (inwendig) gemaakt. Daarom hoef je voor deze echo géén volle blaas te hebben.

De eerste controle duurt ongeveer een uur en vindt plaats rond 8 weken zwangerschap.
Tijdens deze controle zullen wij jou (en je partner) vragen stellen over je gezondheid, leefwijze, medische voorgeschiedenis, eventuele voorgaande zwangerschap(pen) en mogelijke erfelijke ziekten in de familie. Als je medicijnen gebruikt, neem deze dan mee.

Daarnaast gaan we, indien gewenst, samen in gesprek over onderzoeken op bepaalde afwijkingen bij jullie kindje. Deze testen zijn niet verplicht, je beslist zelf of je hier gebruik van wil maken. Je kunt je op dit gesprek voorbereiden via de website Onderzoek van mijn ongeboren kind.  Op deze website vind je ook een film met duidelijke uitleg.

Tenslotte ontvang je bij de eerste controle een laboratoriumformulier om bloedonderzoeken aan te vragen. We zullen ook een afspraak plannen voor een termijn echo, om aan de hand van de groei van het kindje de uitgerekende datum te bepalen. Deze echo wordt tussen 10 en 11 weken zwangerschap in de praktijk gemaakt. Na de eerste controle bespreken wij je zwangerschap in het Multidisciplinair Overleg (MDO).
Het MDO houdt in dat, indien geen bezwaar, nieuwe zwangeren in de regio Eindhoven en de Kempen besproken worden in een overleg waar verschillende zorgverleners bij elkaar zitten; verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en indien nodig bijvoorbeeld ook iemand van het consultatiebureau of een psychiater. Samen bespreken we wat de beste zorg voor je zwangerschap inhoudt. 
Mochten er zaken uit de bespreking komen die voor jou van belang zijn, dan zullen wij dit uiteraard met je bespreken.

Bereikbaarheidsinfo

24 uur per dag bereikbaar via
tel 06-28069584

Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
Meerwater 27
5658 LP Eindhoven

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Midwifery practice Eindhoven
SGE International
Strijp-S Videolab 4.042 - Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreekuren

Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

H4i Network O logo ClosingTheGap rgb