24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  • Zwangerschap

Pretecho's

In je zwangerschap krijg je een aantal medische echo's. Maar veel zwangeren (en hun naasten) vinden het fijn om nog een keer extra naar hun kindje te kijken. Daarom kun je bij ons ook terecht voor pretecho's!

Algemeen

Pretecho’s zijn echo’s zonder medische indicatie en voor eigen kosten. Puur voor de pret dus!

Bij een 2D echo zie je de baby in zwart-wit beelden. Tot ver in de zwangerschap kun je een mooie 2D echo laten maken. Later dan 34 weken is echter niet aan te raden, want dan ligt de baby meestal al wat dieper in het bekken.
Een 3D echo wordt uit meerdere 2D beelden opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld de vorm van het gezicht van de baby te zien. Het resultaat van de 3D echo bestaat uit stilstaande beelden.
Met 4D echo (deze techniek wordt ook live 3D genoemd) kunnen we bewegende beelden van de baby maken en kun je bijvoorbeeld, met een beetje geluk, de baby zien gapen.

De beste periode voor een 3D/4D pretecho ligt rond de 28 weken, omdat de baby dan vaak in ruim vruchtwater ligt en al wat onderhuids vetweefsel heeft; dit alles bij elkaar geeft de beste kans op mooie beelden. De precieze hoeveelheid vruchtwater, de dikte van de buikwand en de ligging van de baby kunnen er echter voor zorgen dat de beelden niet bij iedereen optimaal zijn. Afbeeldingen op internet zijn altijd gemaakt onder de meest ideale omstandigheden en kunnen misleidend zijn. Mocht het onverhoopt niet lukken om goede beelden te krijgen, dan mag je op een later tijdstip terugkomen zonder extra kosten.

Tevens kunnen wij vanaf 15 weken een geslachtsbepalingsecho maken, zodat je al vrij vroeg in de zwangerschap weet of je een meisje of jongen gaat krijgen. Mocht het geslacht na deze termijn van 15 weken zwangerschap toch niet goed in beeld komen, dan mag je gratis terugkomen voor een nieuwe poging.

Soorten Echo's

Bij Kinderrijk Meerhoven kun je terecht voor verschillende soorten pretecho’s:

Geslachtsbepaling

Kosten: €35 

Duur: 15 min. 

Vanaf 15 weken 


3D/4D echo

Kosten: €90 

Duur: 30 min.

Tussen 22 en 34 weken worden de mooiste beelden gemaakt (mogelijk vanaf 15 weken)

2D echo uitgebreid
Kosten: €65

Duur: 30 min. 

Gehele zwangerschap mogelijk


2D echo kort 

Kosten: €45

Duur: 15 min. 

Gehele zwangerschap mogelijk, bijvoorbeeld ter geruststelling. 


Kinderrijk Pretecho Cadeaubon Verras je zwangere dochter/vrouw/vriendin. (bepaal zelf de hoogte van de bon)

Alle echo's worden voorzien van deskundig commentaar en je krijgt van ons de beelden van jullie kindje digitaal!

Echoscopiste

De pretecho’s binnen onze praktijk worden gemaakt door Megol Jansen-Cheragie. Graag stelt zij zich aan jullie voor:
 
Mijn naam is Megol Jansen-Cheragie. Ik kom oorspronkelijk uit Iran en vanaf 1994 woon ik in Nederland. Hier ben ik in 2006 afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool in Groningen voor de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (HBO-MBRT). Na mijn opleiding ben ik begonnen als Radiotherapeutisch Laborant bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Sinds mijn komst naar het Brabantse land in 2009 ben ik werkzaam bij het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg als Echografist en Röntgenlaborant. Mijn specialisaties zijn het maken van (medische) zwangerschapsecho’s, echografie van de gehele buik (abdomen) en echo’s van spieren (Musculoskeletale echografie).
Tijdens mijn werk heb ik ervaren hoe speciaal het is om (aanstaande) ouders alvast voor te mogen stellen aan hun kindje! Daarom vind ik het ook ontzettend leuk dat ik bij Kinderrijk Meerhoven de pretecho’s kan maken.
In 2013 en 2015 heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn en een kindje te krijgen toen onze dochter Yara en zoon Armin werden geboren.
BR0I0097ADEF
Megol Jansen-Cheragie

Algemene voorwaarden

Op alle reserveringen en verrichtingen zijn onderstaande voorwaarden van toepassing. Alle cliënten worden geacht kennis te hebben genomen en akkoord te zijn gegaan met onderstaande bepalingen.

Reserveringen 

Een afspraak kan telefonisch worden gemaakt. Deze wordt schriftelijk bevestigd. De afspraak is definitief op de datum van de telefonische aanmelding.

Algemeen 

De echo geeft de gelegenheid de baby tijdens de zwangerschap te bekijken. Er wordt niet gekeken naar eventuele afwijkingen en mag derhalve niet worden gezien als een medische beoordeling. Mocht de echografist desondanks toch een afwijking vermoeden, dan houdt deze zich het recht voor, in overleg met de ouder(s), dit te melden aan de zwangerschapsbegeleider. De echografist kan niet aansprakelijk worden gesteld voor achteraf gebleken afwijkingen bij het kind of foutieve beoordeling van het geslacht. De echografist verplicht zich tot geheimhouding van alle informatie verkregen tijdens de echo. Ondanks jaren wetenschappelijk onderzoek zijn geen schadelijke effecten geconstateerd bij gebruik van echografische apparatuur. De echografist neemt geen verantwoordelijkheid voor effecten op de lange termijn. Het consult is een vrije keus van elke cliënt en bij het maken van de afspraak gaat de cliënt automatisch akkoord met de gestelde voorwaarden.

Annulering van de afspraak
Annulering van de afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren plaats te vinden. Bij tijdige annulering zijn geen kosten verschuldigd. Bij niet tijdige annulering, dan wel het niet verschijnen op de afspraak, dient het volledige bedrag betaald te worden. Bij technische gebreken wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak gemaakt.

Betaling

Betaling vindt plaats contant.

Aansprakelijkheid 

Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven en de echografist aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade of letsel berokkend aan cliënten, door welke oorzaak dan ook, tijdens het maken van de echo. Tevens wordt geen aansprakelijkheid aanvaard voor de door deelnemers gemaakte kosten of vergoeding anderszins.

Bereikbaarheidsinfo

24 uur per dag bereikbaar via
tel 06-28069584

Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
Meerwater 27
5658 LP Eindhoven

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Midwifery practice Eindhoven
SGE International
Strijp-S Videolab 4.042 - Torenallee 20
5617 BC Eindhoven

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spreekuren

Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk