24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  Centering Pregnancy: nu ook in Meerhoven!

  "Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn."

  In januari 2017 zijn we gestart met een nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding, namelijk Centering Pregnancy.
  Bij Centering Pregnancy gebeuren al je zwangerschapscontroles in groepsverband. Tijdens zo'n 2 uur durende controle wordt niet alleen je zwangerschap medisch gecontroleerd maar krijg je ook alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op de bevalling en het ouderschap. Je wordt binnen de groep heel actief betrokken bij de zorg en je kunt ervaringen en kennis uitdelen met zwangeren die rondom dezelfde datum zijn uitgerekend.

  We zijn deze vorm van zorg gestart op onze lokatie binnen SGE International, een gezondheidscentrum speciaal voor expats en internationals. Inmiddels zijn de deelnemers van de eerste groep allemaal bevallen en zijn er al weer twee nieuwe (Engelstalige) groepen gestart. 
  En nu is ook de eerste (Nederlandse) groep gestart! 

  Geïnteresseerd in deze vorm van zorg, kijk dan eens op de website van Centering Healthcare of vraag ernaar tijdens het spreekuur.

  Lopende studies

  HIP-studie
  HIP staat voor HPA-screening In Pregnancy. De HIP-studie is een landelijke studie, gericht op het verbeteren van de kennis en zorg rondom antistoffen tegen bloedplaatjes in de zwangerschap.

  In ons bloed zitten miljarden cellen, zoals rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Op deze cellen zitten kenmerken die wij bloedgroepen noemen. Tegen een bloedgroep kunnen antistoffen gemaakt worden. Tijdens de zwangerschap kan dit gebeuren als de zwangere vrouw en ongeboren kind verschillende bloedgroepen hebben. In sommige gevallen maken deze antistoffen de bloedplaatjes van het kind kapot. Hierdoor kan het kind ziek worden en is het belangrijk op tijd een behandeling te geven. Deze ziekte heet Foetale en Neonatale Alloimmuun Trombocytopenie (FNAIT).

  De HIP-studie wil onderzoeken hoe vaak deze antistoffen tegen bloedplaatjes voorkomen, hoe vaak FNAIT voorkomt, hoe de behandeling verbeterd kan worden en of het zinvol is om alle zwangeren te screenen op deze antistoffen.

  Ben je rhesus D of rhesus c negatief, dan kan je gevraagd worden om deel te nemen aan dit onderzoek. Het enige wat van je gevraagd wordt is dat, bij de bloedafname bij 27 weken, een deel van het bloed gebruikt mag worden voor onderzoek.
  Wij zullen er tijdens het spreekuur meer uitleg over geven.

  Voor meer informatie kun je terecht op de website van de HIP-studie.

  Nieuw in Meerhoven: Mama & Fit

  Vanaf december 2016 kun je in SGE Meerhoven ook terecht om na je zwangerschap het sporten weer op te pakken. Hiervoor geeft de fysiotherapeute de cursus Mama & Fit. In 6 lessen wordt je geholpen om je lichaam weer in balans te krijgen en de juiste start te maken om terug te gaan naar je oude sport of om iets nieuws op te pakken.

  De cursus sluit mooi aan op de zwangerschapscursus Body & Baby maar kan ook los gevolgd worden.

  Nieuw: pretecho's bij Kinderrijk

  In je zwangerschap krijg je een aantal medische echo's. Maar veel zwangeren (en hun naasten) vinden het fijn om nog een keer extra naar hun kindje te kijken. Daarom kun je bij ons (vanaf september 2016) ook terecht voor pretecho's!

  Bereikbaarheidsinfo

  24 uur per dag bereikbaar via
  tel 06-28069584

  Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
  SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
  Meerwater 27
  5658 LP Eindhoven

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Midwifery practice Eindhoven
  SGE International
  Strijp-S Videolab 4.042 - Torenallee 20
  5617 BC Eindhoven

  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreekuren

  Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

  Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk