24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

  Hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland

  Ben jij tijdens je vlucht terecht gekomen in Nederland. Neem voor al je praktische vragen contact op met het Rode Kruis via het whatsapp nummer +31 6 48 15 80 53. Dit kan in het Oekraiëns, in het Russisch en in het Engels. 

  oekrains rode kruis             Russisch

   

  Hulp aan Oekraïense zwangere vluchtelingen in Eindhoven

  Ben jij tijdens je vlucht terecht gekomen in de buurt van Eindhoven en ben je zwanger? Neem contact met ons op voor medische begeleiding. Alle kosten worden vergoed. 
  Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06-28069584.

   

  Hulp in Oekraïne

  Ben jij zwanger in Oekraïne of tijdens je vlucht? Heb je vragen die je online of via een video call zou willen stellen aan een verloskundige in Nederland?
  Maak een gratis account aan op InPartu en je wordt geholpen door een Nederlandse verloskundige. 

  inpartu       

   

   

   

   

   

  Griepprik voor zwangeren

  Vanaf dit jaar kunnen zwangeren vanaf 22 weken zwangerschapsduur een griepprik krijgen. 

  Het doel van de griepprik is tweeledig:
  > Het voorkomen van griep en de gevolgen van griep bij pasgeborenen. Zij kunnen zelf nog niet tegen griep gevaccineerd worden, maar wel ziek worden.
  Door de griepprik te geven tijdens de zwangerschap maakt de moeder antistoffen tegen het griepvirus die via de moederkoek ook bij de baby komen.
  > Het voorkomen van griep en de gevolgen van griep bij moeders. Ongeveer de helft van de griepinfecties bij moeders wordt door vaccinatie voorkomen. Er worden ook minder moeders in het ziekenhuis opgenomen. 

  Als je graag een griepprik wil, dan kun je daarvoor contact opnemen met je huisarts.
  Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM

   

  Coronavirus update 16 maart 2023

  In de afgelopen 3 jaar heeft COVID-19 een grote impact gehad op Nederland en op onze (geboorte)zorg. Vrijwel iedereen kreeg op de een of andere manier te maken met de gevolgen van het coronavirus. Nu, ruim 3 jaar na de eerste coronabesmetting in Nederland, start een nieuwe fase. Het kabinet geeft geen adviezen meer die alleen gericht zijn op corona. Wel geeft de overheid adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona, te voorkomen.

  We zijn nu beter tegen het virus beschermd dan een tijd geleden. Dat komt door vaccinaties, booster- en herhaalprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar het virus is er nog steeds. Daarom moeten we voor elkaar blijven zorgen. Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid moeten we blijven opletten en elkaar niet besmetten met virussen, zoals luchtweginfecties. Ook zwangeren vallen onder deze groep.

  Bekijk de adviezen die helpen om verspreiding van luchtwegvirussen te beperken en zo ook mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen: Adviezen om luchtweginfecties te voorkomen

  Zwanger in Zuid Oost Brabant: nieuwe website

  In de regio Zuid Oost Brabant wordt nauw samengewerkt tussen alle ketenpartners betrokken bij de geboorte van een kind. Er is nu een gezamenlijke website waar je veel informatie terug kan vinden over zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. Daarnaast staan alle werkafspraken en gezamenlijke richtlijnen op deze website.

  Neem eens een kijkje op ZiZoBrabant (Zwanger in Zuid Oost Brabant). 

  Nieuw: spiralen bij Kinderrijk Meerhoven

  Nieuw bij Kinderrijk Meerhoven! 
  Vanaf juni 2019 starten wij met het plaatsen van spiraaltjes binnen onze praktijk. Zowel het recept uitschrijven, de plaatsing van het spiraaltje als de echoscopische controle erna kan door ons gebeuren. Iedereen is welkom om hiervoor een afspraak te maken, ook als je (nog) niet bekend bent in onze praktijk. 
  Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

  Bereikbaarheidsinfo

  24 uur per dag bereikbaar via
  tel 06-28069584

  Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
  SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
  Meerwater 27
  5658 LP Eindhoven

  Midwifery practice Eindhoven
  SGE International
  Dominee Theodor Fliednerstraat 133
  5631 MD Eindhoven

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreekuren

  Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

  Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

  H4i Network O logo ClosingTheGap rgb