24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

  Hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland

  Ben jij tijdens je vlucht terecht gekomen in Nederland. Neem voor al je praktische vragen contact op met het Rode Kruis via het whatsapp nummer +31 6 48 15 80 53. Dit kan in het Oekraiëns, in het Russisch en in het Engels. 

  oekrains rode kruis             Russisch

   

  Hulp aan Oekraïense zwangere vluchtelingen in Eindhoven

  Ben jij tijdens je vlucht terecht gekomen in de buurt van Eindhoven en ben je zwanger? Neem contact met ons op voor medische begeleiding. Alle kosten worden vergoed. 
  Wij zijn 24/7 bereikbaar op 06-28069584.

   

  Hulp in Oekraïne

  Ben jij zwanger in Oekraïne of tijdens je vlucht? Heb je vragen die je online of via een video call zou willen stellen aan een verloskundige in Nederland?
  Maak een gratis account aan op InPartu en je wordt geholpen door een Nederlandse verloskundige. 

  inpartu       

   

   

   

   

   

  Griepprik voor zwangeren

  Vanaf dit jaar kunnen zwangeren vanaf 22 weken zwangerschapsduur een griepprik krijgen. 

  Het doel van de griepprik is tweeledig:
  > Het voorkomen van griep en de gevolgen van griep bij pasgeborenen. Zij kunnen zelf nog niet tegen griep gevaccineerd worden, maar wel ziek worden.
  Door de griepprik te geven tijdens de zwangerschap maakt de moeder antistoffen tegen het griepvirus die via de moederkoek ook bij de baby komen.
  > Het voorkomen van griep en de gevolgen van griep bij moeders. Ongeveer de helft van de griepinfecties bij moeders wordt door vaccinatie voorkomen. Er worden ook minder moeders in het ziekenhuis opgenomen. 

  Als je graag een griepprik wil, dan kun je daarvoor contact opnemen met je huisarts.
  Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM

   

  Nieuw gezicht: Jette Adriaans

  Vanaf 1 oktober zal Jette Adriaanse bij ons werkzaam zijn als waarneemster.
  Jette neemt onze taken over in het geval van ziekte, scholing of vakantie.
  Zij stelt zich graag aan jullie voor:

   

  Beste zwangere en partner,

  Mijn naam is Jette Adriaanse en ik stel me graag aan jullie voor.

  Voordat ik verloskundige werd, heb ik de HBO-V, de opleiding Verpleegkunde, gedaan. Tijdens deze studie heeft de geboortezorg altijd mijn interesse gehad. Verloskunde was precies wat ik zocht!
  Ik was dan ook erg blij dat ik meteen na de HBO-V kon starten aan de Academie Verloskunde inMaastricht. Daar ben ik in 2020 afgestudeerd.
  Na eerst een periode bij een andere praktijk in Eindhoven gewerkt te hebben, start ik in oktober 2021 als vaste waarneemster bij Kinderrijk Meerhoven.

  Zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ouders worden is een bijzondere en spannende periodemet soms ook minder leuke momenten. Het is van belang dat er geluisterd en meebewogen wordt met de wensen van de aanstaande ouders. Ik vind het een eer dat ik mensen hierbij mag begeleiden.

  Graag tot ziens,
  Jette Adriaanse   

  Jette3

  'Afscheid' Nikki

  f721f073 eb83 4e28 a8a4 4d687e52eba1     

  Lieve allemaal,

  Afgelopen maandag heb ik mijn laatste dienst als verloskundige gewerkt.

  Het zijn 8 mooie, intense, leerzame, geweldige, soms verdrietige, maar vooral ontzettend speciale jaren geweest waarin ik zo dichtbij mocht staan in de meest bijzondere tijd in het leven van zovelen.
  Dankbaar voor deze momenten en al het vertrouwen!

  Met een heel dubbel gevoel neem ik afscheid van het mooiste beroep dat er is. Wetende dat dit de beste keuze is, maar wat zal ik het ook gaan missen.

  Helemaal afscheid nemen kan ik niet en dat hoef ik gelukkig ook niet!
  Vanaf 1 oktober ga ik mijn lieve collega's ondersteunen door jullie telefonisch te woord te gaan staan, echo's te maken en Centering Pregnancy groepen mee te draaien. 

  Liefs en tot gauw!
  Nikki

  Coronavirus update 2 december 2022

  Beste zwangere en partner,

  De beroepsorganisatie voor verloskundigen (KNOV) heeft strikte adviezen opgesteld met betrekking tot het coronavirus. Alle verloskundigen in Nederland houden zich hieraan.
  Bij nieuwe adviezen vanuit de overheid wordt opnieuw de situatie bekeken en kunnen er zaken wijzigen. Hou daarom onze website (nieuws) en de social media van onze praktijk in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
  Voor algemene informatie over het coronavirus kijk je op de website van het RIVM of op de website op Allesoverzwanger.nl

  Spreekuren
  In principe vinden alle afspraken plaats op de praktijk.  Mochten er bepaalde andere afspraken zijn die je liever telefonisch door laat gaan, dan mag je dat altijd aangeven. 

  Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht binnen onze gezondheidscentra.
  Uiteraard mag je zelf beslissen of je alsnog een mondkapje wil dragen. Ook onze verloskundigen zullen hun eigen afwegingen maken of zij wel of geen mondkapje dragen in de spreekkamer

  Kom niet te vroeg naar de afspraak, maximaal 5 minuten van tevoren. Dit om het aantal mensen in de wachtkamer (die gedeeld wordt met andere zorgverleners) zo klein mogelijk te houden.  

  Heb je klachten die kunnen passen bij het coronavirus, dan bel ons zodat we kunnen kijken of je afspraak verzet kan worden.
  Doe ook altijd een zelftest als je klachten hebt. 

  Ben je net terug uit een ander land?  
  Doe de reischeck op de website van de Rijksoverheid. Hou je aan deze adviezen en hou hier rekening mee bij het plannen van afspraken bij ons. 

  Het is mogelijk een afspraak te maken voor het plaatsen van een spiraaltje. 
  Bloed prikken bij Diagnostiek voor U kan enkel op afspraak (online of telefonisch 040-2141149) en enkel op bepaalde locaties.
  Kijk op de websites van de verschillende ziekenhuizen voor hun beleid met betrekking tot geplande afspraken (Maxima Medisch Centrum - Catharina Ziekenhuis).  

  Bevalling
  De keus voor een thuis- of ziekenhuisbevalling is gelukkig al die tijd gebleven. Ook mocht je partner altijd bij de bevalling aanwezig zijn. 
  Of er, naast de partner, een tweede begeleider bij de bevalling aanwezig mag zijn, hangt af van het beleid van het betreffende ziekenhuis.   
  Mocht je na de bevalling langer in het ziekenhuis moeten blijven, dan gelden qua bezoek de regels die in het betreffende ziekenhuis worden gehanteerd.
  Heb je als zwangere of partner klachten die bij het coronavirus kunnen passen op het moment dat de bevalling start, dan geef dit op tijd bij ons aan zodat wij onze voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.

  Kraambed
  Wij verrichten de noodzakelijke kraambedcontroles.     
  Bezoek ontvangen tijdens de kraamtijd gaat in overleg met de kraamverzorgende. 
  De hielprik en gehoorscreening bij jullie kindje worden gewoon uitgevoerd. 
  Heb je als kraamvrouw of partner klachten die bij het coronavirus kunnen passen, dan geef dit bij ons en de kraamzorgorganisatie aan.

  Vaccinatie
  De kans om door corona erg ziek te worden tijdens je zwangerschap is klein. Van de 100 zwangere vrouwen met corona, moeten er 4 naar de intensive care. 3 van deze 4 vrouwen hebben intensieve beademing nodig. De kans dat een zwangere vrouw naar de intensive care moet, is wel 3 keer zo groot als bij een vrouw van dezelfde leeftijd die niet zwanger is.
  Een zwangere vrouw met corona heeft een iets grotere kans op een vroeggeboorte. Dit komt waarschijnlijk doordat sommige vrouwen eerder bevallen met een keizersnede of worden ingeleid. Corona kan namelijk beter behandeld worden ná de geboorte.
  Baby's van zwangere vrouwen die corona hebben of hebben gehad, worden vaker opgenomen op een intensve care dan andere baby's. Dit komt waarschijnlijk doordat deze baby's vaker te vroeg geboren worden. Deze baby's hebben geen grotere kans om dood te gaan. We weten nog niet wat de baby's op latere leeftijd gaan merken van de corona-besmetting van hun moeders. 
  Het dringende advies is om je als zwangere te laten vaccineren tegen corona; de basisvaccinaties en een boostervaccinatie. Als je deze volledige serie aan vaccinaties hebt gehad, kun je vanaf oktober 2022 ook een herhaalprik tegen corona krijgen.   

  Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat deze coronavaccinaties schadelijk zijn voor de zwangerschap. Ook weten we dat pasgeborenen beter beschermd zijn tegen bepaalde infectieziekten als hun moeder zich tijdens de zwangerschap heeft laten vaccineren. Dit lijkt voor de coronavaccinatie ook het geval. 
  Vaccineren als je borstvoeding geeft, is geen enkel probleem.
  Heb je een kinderwens? Na de vaccinatie hoef je niet te wachten om zwanger te worden. 
  Alle informatie over de vaccinaties vind je terug op de website van het RIVM. Daarnaast is er voor zwangeren een keuzehulp ontwikkeld. 

  Algemeen
  Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden.


  Uiteraard zijn we, zoals altijd, 24/7 bereikbaar. Aarzel niet om te bellen met jullie vragen en zorgen. We zullen je altijd langs laten komen of bezoeken als dat nodig is.

                                                                           

  Bereikbaarheidsinfo

  24 uur per dag bereikbaar via
  tel 06-28069584

  Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
  SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
  Meerwater 27
  5658 LP Eindhoven

  Midwifery practice Eindhoven
  SGE International
  Dominee Theodor Fliednerstraat 133
  5631 MD Eindhoven

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreekuren

  Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

  Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

  H4i Network O logo ClosingTheGap rgb