24 uur per dag bereikbaar via tel 06 28 06 95 84

  Griepprik voor zwangeren

  Vanaf dit jaar kunnen zwangeren vanaf 22 weken zwangerschapsduur een griepprik krijgen. 

  Het doel van de griepprik is tweeledig:
  > Het voorkomen van griep en de gevolgen van griep bij pasgeborenen. Zij kunnen zelf nog niet tegen griep gevaccineerd worden, maar wel ziek worden.
  Door de griepprik te geven tijdens de zwangerschap maakt de moeder antistoffen tegen het griepvirus die via de moederkoek ook bij de baby komen.
  > Het voorkomen van griep en de gevolgen van griep bij moeders. Ongeveer de helft van de griepinfecties bij moeders wordt door vaccinatie voorkomen. Er worden ook minder moeders in het ziekenhuis opgenomen. 

  Als je graag een griepprik wil, dan kun je daarvoor contact opnemen met je huisarts.
  Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM

   

  Nieuw gezicht: Jette Adriaans

  Vanaf 1 oktober zal Jette Adriaanse bij ons werkzaam zijn als waarneemster.
  Jette neemt onze taken over in het geval van ziekte, scholing of vakantie.
  Zij stelt zich graag aan jullie voor:

   

  Beste zwangere en partner,

  Mijn naam is Jette Adriaanse en ik stel me graag aan jullie voor.

  Voordat ik verloskundige werd, heb ik de HBO-V, de opleiding Verpleegkunde, gedaan. Tijdens deze studie heeft de geboortezorg altijd mijn interesse gehad. Verloskunde was precies wat ik zocht!
  Ik was dan ook erg blij dat ik meteen na de HBO-V kon starten aan de Academie Verloskunde inMaastricht. Daar ben ik in 2020 afgestudeerd.
  Na eerst een periode bij een andere praktijk in Eindhoven gewerkt te hebben, start ik in oktober 2021 als vaste waarneemster bij Kinderrijk Meerhoven.

  Zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en ouders worden is een bijzondere en spannende periodemet soms ook minder leuke momenten. Het is van belang dat er geluisterd en meebewogen wordt met de wensen van de aanstaande ouders. Ik vind het een eer dat ik mensen hierbij mag begeleiden.

  Graag tot ziens,
  Jette Adriaanse   

  Jette3

  'Afscheid' Nikki

  f721f073 eb83 4e28 a8a4 4d687e52eba1     

  Lieve allemaal,

  Afgelopen maandag heb ik mijn laatste dienst als verloskundige gewerkt.

  Het zijn 8 mooie, intense, leerzame, geweldige, soms verdrietige, maar vooral ontzettend speciale jaren geweest waarin ik zo dichtbij mocht staan in de meest bijzondere tijd in het leven van zovelen.
  Dankbaar voor deze momenten en al het vertrouwen!

  Met een heel dubbel gevoel neem ik afscheid van het mooiste beroep dat er is. Wetende dat dit de beste keuze is, maar wat zal ik het ook gaan missen.

  Helemaal afscheid nemen kan ik niet en dat hoef ik gelukkig ook niet!
  Vanaf 1 oktober ga ik mijn lieve collega's ondersteunen door jullie telefonisch te woord te gaan staan, echo's te maken en Centering Pregnancy groepen mee te draaien. 

  Liefs en tot gauw!
  Nikki

  Coronavirus update 21-10-2021

  Beste zwangere en partner,

  De beroepsorganisatie voor verloskundigen (KNOV) heeft strikte adviezen opgesteld met betrekking tot het coronavirus. Alle verloskundigen in Nederland houden zich hieraan.
  Bij nieuwe adviezen vanuit de overheid wordt opnieuw de situatie bekeken en kunnen er zaken wijzigen. Hou daarom onze website (nieuws) en de social media van onze praktijk in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.
  Voor algemene informatie over het coronavirus kijk je op de website van het RIVM of op de website op Allesoverzwanger.nl

  Spreekuren
  In principe vinden alle afspraken plaats op de praktijk.  Mochten er bepaalde andere afspraken zijn die je liever telefonisch door laat gaan, dan mag je dat altijd aangeven. 

  Vanaf 25 september vervalt landelijk de 1,5 meter regel. Wel willen wij hier verstandig mee om gaan.
  Daarom vragen we aan cliënten die een afspraak hebben op de praktijk het volgende: 
  -Partners zijn welkom bij elke afspraak. We vragen je zo min mogelijk broertjes, zusjes of andere familieleden mee te nemen.  
  -Desinfecteer of was je handen bij binnenkomst in het gezondheidscentrum.
  -Ben je verkouden, moet je hoesten, heb je koorts of een plots verlies van geur of smaak, dan bel ons zodat we kunnen kijken of je afspraak verzet kan worden.

  Vanaf 25 september vervalt de mondkapjesplicht binnen ons gezondheidscentrum.
  Uiteraard staat het je vrij om toch een mondkapje te dragen en je mag altijd aangeven als je het prettig vindt dat wij dat ook doen. 

  Ben je net terug uit een ander land?  
  Doe de reischeck op de website van de Rijksoverheid. Hou je aan deze adviezen en hou hier rekening mee bij het plannen van afspraken bij ons. 

  Het is mogelijk een afspraak te maken voor het plaatsen van een spiraaltje. 
  Bloed prikken bij Diagnostiek voor U kan enkel op afspraak (online of telefonisch 040-2141149) en enkel op bepaalde locaties.
  Bij afspraken in het ziekenhuis mag je 1 begeleider meenemen.  

  Omdat onze medische zorg voor gaat, is het op dit moment niet mogelijk om een afspraak voor een pretecho te maken.   

  Bevalling
  De keus voor een thuis- of ziekenhuisbevalling is gelukkig al die tijd gebleven. Ook mocht je partner altijd bij de bevalling aanwezig zijn. 
  Of er, naast de partner, een tweede begeleider bij de bevalling aanwezig mag zijn, hangt af van het beleid van het betreffende ziekenhuis.   
  Mocht je na de bevalling langer in het ziekenhuis moeten blijven, dan gelden qua bezoek de regels die in het betreffende ziekenhuis worden gehanteerd.
  Ben je als zwangere of partner verkouden, moet je hoesten, heb je koorts of plots verlies van geur of smaak op het moment dat de bevalling start, dan geef dit op tijd bij ons aan zodat wij onze voorzorgsmaatregelen kunnen treffen.

  Kraambed
  Wij verrichten de noodzakelijke kraambedcontroles.     
  Bezoek ontvangen tijdens de kraamtijd gaat in overleg met de kraamverzorgende. 
  De hielprik en gehoorscreening bij jullie kindje worden gewoon uitgevoerd. 
  Ben je als kraamvrouw of partner verkouden, moet je hoesten, heb je koorts of plots verlies van geur of smaak, dan geeft dit bij ons en de kraamzorgorganisatie aan.

  Vaccinatie
  De kans om door corona erg ziek te worden tijdens je zwangerschap is klein. Van de 100 zwangere vrouwen met corona, moeten er 4 naar de intensive care. 3 van deze 4 vrouwen hebben intensieve beademing nodig. De kans dat een zwangere vrouw naar de intensive care moet, is wel 3 keer zo groot als bij een vrouw van dezelfde leeftijd die niet zwanger is.
  Een zwangere vrouw met corona heeft een iets grotere kans op een vroeggeboorte. Dit komt waarschijnlijk doordat sommige vrouwen eerder bevallen met een keizersnede of worden ingeleid. Corona kan namelijk beter behandeld worden ná de geboorte.
  Baby's van zwangere vrouwen die corona hebben of hebben gehad, worden vaker opgenomen op een intensve care dan andere baby's. Dit komt waarschijnlijk doordat deze baby's vaker te vroeg geboren worden. Deze baby's hebben geen grotere kans om dood te gaan. We weten nog niet wat de baby's op latere leeftijd gaan merken van de corona-besmetting van hun moeders. 
  Het advies is om je als zwangere te laten vaccineren tegen corona. 

  Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat deze coronavaccinaties schadelijk zijn voor de zwangerschap. Ook weten we dat pasgeborenen beter beschermd zijn tegen bepaalde infectieziekten als hun moeder zich tijdens de zwangerschap heeft laten vaccineren. Dit is mogelijk voor de coronavaccinatie ook het geval. 
  Vaccineren als je borstvoeding geeft, is geen enkel probleem.
  Heb je een kinderwens? Na de vaccinatie hoef je niet te wachten om zwanger te worden. 
  Alle informatie over de vaccinaties vind je terug op de website van het RIVM. Daarnaast is er voor zwangeren een keuzehulp ontwikkeld. 

  Algemeen
  Als praktijken in de regio doen wij hard ons best om de kans op besmetting en daarmee verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. Wij hebben met elkaar afgesproken elkaar te helpen wanneer er onverhoopt toch verloskundigen zijn die ziek worden.

  Wij willen jullie graag bedanken voor jullie begrip en flexibiliteit het afgelopen jaar. Langzaam gaat de wereld de goede kant op. We hopen, net als jullie, dat deze stijgende lijn aanhoudt.  

  Uiteraard zijn we, zoals altijd, 24/7 bereikbaar. Aarzel niet om te bellen met jullie vragen en zorgen. We zullen je altijd langs laten komen of bezoeken als dat nodig is.

                                                                           

  Zwanger in Zuid Oost Brabant: nieuwe website

  In de regio Zuid Oost Brabant wordt nauw samengewerkt tussen alle ketenpartners betrokken bij de geboorte van een kind. Er is nu een gezamenlijke website waar je veel informatie terug kan vinden over zwangerschap, geboorte en de kraamperiode. Daarnaast staan alle werkafspraken en gezamenlijke richtlijnen op deze website.

  Neem eens een kijkje op ZiZoBrabant (Zwanger in Zuid Oost Brabant). 

  Bereikbaarheidsinfo

  24 uur per dag bereikbaar via
  tel 06-28069584

  Verloskundige praktijk Kinderrijk Meerhoven
  SGE Meerhoven (1e verdieping, lift aanwezig)
  Meerwater 27
  5658 LP Eindhoven

  Midwifery practice Eindhoven
  SGE International
  Dominee Theodor Fliednerstraat 133
  5631 MD Eindhoven

  E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Spreekuren

  Onze spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag. Ook in de avond. Echo’s in eigen praktijk

  Banner-BIG-300x250pxKeur KNOV-verloskundigenpraktijk

  H4i Network O logo ClosingTheGap rgb